Kuulumisia

     

Etusivu
Kuulumisia
Historiaa
Muusikot
Julkaisut
Musiikkinäytteitä
Sanoituksia
Arvosteluja
Yhteystiedot 

Mikan Pajan ensimmäinen pitkäsoitto KAHVILA KAIHOMIELI ilmestyi helmikuussa 2011.

TAUSTAA (Mika kertoo...):

Kun perustin Mikan Pajan vuonna 2005, niin halusin tehdä positiivisia pop-lauluja. Valitsemani tyylin punaisena lankana olivat naivistiset tarinat, tarttuvat melodiat ja ilmavat sovitukset.

Vuosien kuluessa Mikan Pajan musiikki on kehittynyt; jotain on säilynyt, jotain on muuttunut. Tarttuvat melodiat ja ilmavat sovitukset ovat edelleen tavaramerkkimme. Melodioiden iskelmämäisyys on kuitenkin selkeästi vähentynyt; samoin sanoitusten naivistisuus.

Mikan Pajan musiikki on kehittynyt maalailevaan suuntaan. Tämä näkyy myös Kahvila Kaihomielen lauluissa. Levy on tunnelmaltaan valoisan kaihoisa. Maalailevaa tyyliä edustavat Valvoja, Uni, Moona, Lupaus ja Juhlien jälkeen. Tämän linjan vastapainona levyllä on kolme suoraviivaista pop-rallia: Neljä haavetta, Takiainen sekä Teetä ja kaakaota. Maailmanparantaja sijoittuu näiden tyylien välimaastoon, kun taas Soudellaan -laulussa on Mikan Pajan alkuaikojen hilpeää kesäpoppismeininkiä.

Tähän on tultu. Mielenkiintoista nähdä, millaisen vastaanoton levymme saa musiikkilehdissä ja lähteekö joku levyn lauluista uimaan taajaan radioaalloilla? Sen näyttää kevät 2011.

 

 

Kahvila Kaihomieltä myy Oulun Musiikki-Kullas
sekä Levykauppa Äx, joka myy levyä myös nettikaupassaan
(www.levykauppax.fi).